Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/wordhost.dk/bhe.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
BHE | 6 tips til en overskuelig flytning

6 tips til en overskuelig flytning

En flytning kan indebære mange følelser med sig. Ofte er der en stor glæde indblandet med en flytning, da det anses som en ny start på livet. Måske flytter man i noget større, måske flytter man på grund af en familie forøgelse eller måske flytter man til et helt nyt område for at prøve noget nyt i sit liv. Lige så meget glæde som en flytning kan bære med sig, lige så stor stressfaktor kan det være. Det kræver rigtig meget planlægning for at få en succesful flytning uden for meget stress og skænderier. Vi har derfor lavet et par tips der kan hjælpe dig til at få en positiv oplevelse med en flytning, så dagene op til og selve flyttedagen bliver en i aldrig vil glemme.

Planlægning er alt

Planlæg alt du kan i forvejen. Det essentielle er faktisk at du allerede begynder at planlægge din flytning fra den dag, du ved hvornår du overtager boligen. Hvis du ikke overtager nøglen op til en weekend, så er det vigtig at kigge på hvor travlt dit liv er generelt. Hvis du arbejder fra 07-18 i hverdagene, så er det måske ikke det bedste at begynde en flytning på en hverdag. Planlæg derfor din flytning i weekenden, hvor der er tid nok til at flytte alt, så det ikke kommer til at strække sig over en uge. Det kan nemlig ofte blive uoverskuelig, hvis du skal køre med et par, læs hver dag. Når du ved hvornår selve flyttedagen skal være, så begynd at planlæg hvornår du skal pakke dine ting ned. Start med at pakke de værelser eller ting du bedst kan undvære i den periode du skal flytte. Det er altid stressende at føle at man lever i en flyttekasse, så det er derfor dumt at pakke de ting ned, som du bruger til hverdag.

Vælg den måde der passer bedst til dig

Det er vigtigt at din flytning kommer til at være som du helst vil have det, og som passer bedst til din hverdag. Hvis du er type der kan lide at pakke over flere dage – måske flere uger, så gør det. Kig i din kalender efter hvilke dage det vil passe dig bedst at fylde lidt i et par kasser. Det er vigtigt at du har overskud og får en positiv oplevelse med din flytning, så det ikke bliver set som noget der bare skal gøres, men mere som en hyggelig ting du glæder dig til. Det er selvfølgelig ikke altid at flytning er sjovt, da det oftest ses som en ting der skal gøre, men hvis du prøver at pakke på den måde du får mest nydelse af på, så kan det måske hjælpe. Derudover, hvis du er typen der kan lide at gøre det hele på en dag, så planlæg en dag lige op til flytningen, hvor du har mulighed for at bruge alle timer i døgnet på at pakke i kasser.

Pak let og effektivt

Når du har planlægt hvilken måde der passer dig bedst at pakke på, samt hvilke dage du skal pakke, så er du klar til næste step i flytningen. Når du pakker dine ting ned, så er det vigtig at du pakker med omtanke. Hvis du ikke tænker dig om, så kan du nemt ende med at have 1000 kasser med meget få ting i eller du kan risikere at have rigtig tunge passer, som er umulige at løfte. Det er derfor vigtigt at du tænker over hvilke ting der vil være gode at have i samme kasse. En rigtig god ide er at have nogle tunge ting i bunden, som køkken service sammen med nogle lette ting som puder. På den måde får du kassen fyldt uden at den bliver alt for tung. En anden god ide kan være at tænke over de kasser du flytter med. Hvis du har en stor bunke af bøger, så er en papkasse måske ikke det bedste valg. Her ville plastkasser være det optimale, da du derved er sikker på at kassen ikke vil gå i stykker på grund af den tunge vægt.

Få hjælp af et par gode venner

Som sagt, så kan en flytning godt være uoverskuelig, især hvis du står med det hele selv. Det kan være svært at spørge om hjælp, men det er vigtig at du holder din stolthed tilbage. Spørg dine venner eller familie om de har en dag til at hjælpe dig med at flytte. Jo flere hænder i er, desto nemmere og hurtigere vil flytningen gå. Hvis du har svært ved at spørge om hjælp, så kan du altid ”lokke” med en flytte pizza og en kold øl eller sodavand når i er færdige. Men her kommer planlægningen igen til at spille en vigtig rolle. Spørg i god tid, så du er sikker på at dem du helst vil have til at hjælpe med at flytte, har tid.

Sikre dig, at du har alt udstyr

Med det rette udstyr kan en flytning blive meget lettere og langt mere overskuelig. Sikre dig derfor at du har de kasser du skal bruge, hvis du skal male inden du flytter, så sikre dig at du har maling og penslerne der skal til. Det samme gælder også med transportmidler som bil og trailer. En flytning bliver altid mere effektiv hvis tingene er i orden. Vi anbefaler altid at du skaffer dig en flyttebil eller trailer, så du slipper for at køre alt for mange gange frem og tilbage fra den gamle til den nye bolig. Tænk også over om du har store og tunge møbler, der kan være besværlige at flytte. Hvis du har en sofa eller stort reolsystem, der kræver lidt ekstra, så undersøg om du kan skaffe noget udstyr der kan gøre det lidt nemmere. Hvis du har tunge møbler, kan det ofte være en god ide at skaffe et transporthjul, så kan du rulle møblet hele vejen hen til flyttebilen, og først løfte når den skal op.

Undgå hård belastning

Flytning er rigtig hård for kroppen. Hvis du bor i en lejlighed, skal du måske gå op ad rigtig mange trapper i løbet af en flytning. Det kan være rigtig hårdt for kroppen, da man ofte har mange møbler og kasser, der kan være hård at løfte. Det kan derfor være givet godt ud af skaffe noget professionelt udstyr så du og dine flyttevenner undgår alt for meget tung belastning. Eksempelvis vil en el trappesækkevogn kunne lette byrden en hel del, da du vil kunne bruge den til de yderst tunge ting. Du vil derfor nemt og hurtig komme op og ned med de tunge ting, samtidig med du undgår at ødelægge din krop med alt for hård belastning.