Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/wordhost.dk/bhe.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
BHE | Lær at sejle

Lær at sejle

Lær at sejle

Er du interesseret i at lære at sejle? Uanset om du ønsker at sejle til fritidsbrug eller til konkurrence, er det vigtigt at have de rette færdigheder og viden. Heldigvis er sejlads en forholdsvis nem sport at lære. Med den rette instruktion kan du være ude på vandet og nyde vinden og bølgerne på ingen tid.

 

Der findes to hovedtyper af sejlads: jollesejlads og yachtsejlads. Jollesejlads henviser generelt til små både til en eller to personer. Yachtsejlads omfatter derimod større fartøjer, som kræver en besætning på flere personer. Hvis du lige er begyndt, er det nok bedst at begynde med jollesejlads. Når du har lært det grundlæggende, kan du gå videre til yachtsejlads, hvis du er interesseret.

 

Det første skridt i at lære at sejle er at finde en god instruktør. Hvis du kender nogen, der sejler, kan de måske give dig nogle tips eller endda selv undervise dig. Det er dog altid bedst at tage undervisning af en professionel. De vil være i stand til at give dig den rette instruktion og hjælpe dig med at undgå at begå fejl, som kan koste dig dyrt senere hen.

Når du har fundet en instruktør, er det næste skridt at komme ud på vandet og begynde at øve dig. Mange mennesker begår den fejl at tro, at sejlads kun handler om at styre båden. I virkeligheden er der dog meget mere i det end det. Du skal lære at trimme sejlene korrekt, at læse vinden og at navigere. Det er alle vigtige færdigheder, som du skal beherske, hvis du vil være en succesfuld sejler.

 

Hvis du er seriøs med hensyn til at lære at sejle, er det også en god idé at melde dig ind i en sejlklub. Det vil give dig adgang til erfarne sejlere, som kan give dig råd og hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder. Der afholdes også ofte konkurrencer og arrangementer i klubberne, hvilket kan være en god måde at møde andre sejlere på og lære af dem.

Så hvis du er interesseret i at lære at sejle, er det første skridt at finde en god instruktør og derefter komme ud på vandet og begynde at øve dig. Med den rette instruktion og lidt engagement vil du sejle som en professionel på ingen tid!

 

Det er en god idé at få dig et duelighedsbevis fra en sejlerskole. Det viser, at du har gennemført et vist uddannelsesniveau og beviser over for arbejdsgiverne, at du er en kompetent sejler. Det vil også give dig en fordel i forhold til andre ansøgere, når du søger job i branchen.

 

Speedbådkørekort er godt når du har det, men det er ikke altid nødvendigt. Du kan blive bedt om at vise dit speedbådskørekort, når du lejer en båd, men i de fleste tilfælde vil ejeren blot se et bevis for forsikring. Hvis du bliver stoppet af politiet, mens du sejler speedbåd, vil de dog helt sikkert bede om at se dit kørekort. Så det er altid godt at have et med sig, bare for en sikkerheds skyld.

 

Der findes to hovedtyper af speedbåde: jetbåde og propelbåde. Jetbåde drives af jetmotorer og er derfor meget hurtigere end propelbåde. De er også generelt dyrere og kræver mere vedligeholdelse. Propellerbåde drives derimod af almindelige motorer og er derfor langsommere og billigere at drive.