Et rent hjem er vigtigt for sundheden

Et rent hjem er vigtigt for sundheden

At gøre hjemmet rent er noget, som mange ser som en sur pligt, hvor andre nyder det i fulde drag. Denne artikel er mest til dem, som gerne vil have det hurtigt overstået. Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du hurtigt, nemmest og bedst gør rent i din lejlighed eller i dit hus. Når du har fuldt disse tips, så kan du holde dit hjem frisk i længere tid, ved at prøve at opbevare bagepulver i en skål eller et glas et centralt sted i huset. Det absorberer dårlige lugte, så hver gang nogen træder ind i rummet, bliver de mødt af en dejlig, frisk duft!

 

Folk begår ofte den fejl at starte med at rengøre vinduer, men det er en fejltagelse. Det er bedst at starte med at støvsuge, for hvis du gør det efter at have pudset vinduer eller støvet af, vil der være mindre snavs på børstens børstehår. Dette gælder også for andre rum i huset, hvor møblerne er blevet støvet af før i stedet for bagefter. Det næste trin er at rengøre overflader, der ikke er lette at støve af, f.eks. spejle og computerskærme. Et godt tip her er at bruge avispapir i stedet for papirhåndklæder eller klude, som kan efterlade fnuller. Fold et ark avispapir i kvarte stykker og vikl det om din hånd, så kun den overflade, du vil tørre af, er udsat.

 

Til rengøring af overflader bør du bruge en opløsning af vand og hvid eddike. Dette er den billigste, mest økologiske og bedste løsning til rengøring af næsten alt i dit hjem. Brug den på overflader som f.eks. fliser, store bordplader og vindueskarme. Alt kan rengøres med en børste eller en opvaskeklud, der er opblødt i denne fantastiske opløsning. Et godt trick er at have en laminat bordplade, da de er nemme at holde rene. Hvis du har tilsat for meget eddike til din blanding, skal du ikke bekymre dig – det gør ikke noget! Du kan tilsætte mere vand for at kompensere.

 

Rengøring af din ovn er ikke noget at frygte. Faktisk er det en af de sjoveste ting, du kan gøre. Det eneste, du skal gøre, er at blande lidt natron og varmt vand, påføre det med et viskestykke og lade det sidde i en halv time, før du tørrer det af og derefter vaske det som sædvanligt. Når du gør rent i dit køleskab, kan du i stedet for at bruge kommercielle rengøringsmidler bare tørre køleskabet af med en opløsning af eddike og varmt vand. Dette er en af de bedste og enkleste metoder til at fjerne pletter og lugte fra køkkenet, og det er også meget økonomisk.