Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/wordhost.dk/bhe.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
BHE | Oplev Audis glorværdige historie

Oplev Audis glorværdige historie

Audi er et ikonisk navn i bilverdenen med en arv, der strækker sig over et århundrede tilbage. Audi blev grundlagt i 1909 af August Horch og er siden vokset til at blive et af de mest genkendelige og respekterede luksusbilmærker på verdensplan. August Horch blev født i Tyskland i 1868 og grundlagde virksomheden, der bærer hans navn, i 1899. Firmaet producerede en række køretøjer indtil 1909, hvor Horch forlod firmaet for at forfølge andre interesser og efterlod et tomrum, som blev udfyldt af Augusts tidligere chefingeniør, Karl Benz. Benz etablerede derefter “Auto Union AG”, som fusionerede fire andre virksomheder – Horch, DKW, Wanderer og Audi – og skabte det, der senere blev kendt som “Audi”.

 

Mærket lancerede sin første bil under det nye navn i 1932 – Audi Type B 10/22hk Sport-Phaeton – og derfra gik det stærkt. I 1938 havde det udviklet sig til en af Tysklands mest succesfulde bilproducenter med et salg på næsten 39.000 enheder om året. Denne succes var dog kortvarig på grund af Anden Verdenskrig; Auto Union AG var tvunget til at indstille bilproduktionen i en stor del af konflikten på grund af skader, som de allierede styrker påførte fabrikkerne. Da fjendtlighederne var ophørt og efter en reorganisering efter krigen (hvor Volkswagen overtog ejerskabet af Audi), begyndte Audi at producere biler igen i 1965 med lanceringen af sin første kompakte bil nogensinde – Audi F103. Denne model blev et hit hos forbrugerne takket være dens moderne design og banebrydende teknologi som f.eks. servobremser og brændstofindsprøjtningssystemer.

 

Siden da har Audi ikke set sig tilbage og har produceret et væld af prisbelønnede biler, herunder deres populære A4 sedan (som vandt Car Driver’s “Car Of The Year”-pris i 1994) samt deres legendariske quattro-firehjulstrækssystem, som blev introduceret i 1980 – og som blev en af deres mest berømte teknologiske landvindinger. De har også været på forkant med innovationen inden for elektriske køretøjer med modeller som deres e-tron elektriske SUV, der blev lanceret for nylig (i 2018). Det er derfor ingen overraskelse, at de er en af favoritterne inden for Audi erhvervsleasing.

 

I dag er Audi fortsat et af de førende navne inden for luksusbiler og innovation; de udfordrer konstant grænserne, samtidig med at de bevarer deres arv gennem klassiske designs som deres TT coupé eller R8 superbil. Med en spændende fremtid foran sig og over 110 års historie bag sig – er der ingen tvivl om, at vi kan forvente store ting fra dette utrolige mærke i mange år fremover.