Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/wordhost.dk/bhe.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
BHE | Opskrift på boller til den travle hverdag

Opskrift på boller til den travle hverdag

Franskbrød opskrift

Ingredienser:

– ingredienser:

– 3 kopper mel

– 1 teskefuld sukker

– 1 pakke aktiv tørgær (2 ¼ tsk)

– 2 teskefulde salt

– 1 ½ kop varmt vand

– 2 spiseskefulde olivenolie eller vegetabilsk olie

– Majsmel eller gryn til støvning

 

Instruktioner:

1. Bland mel, sukker, gær og salt sammen i en stor skål. Tilsæt det varme vand og olivenolie. Rør rundt, indtil det danner en blød dej.

2. Vend dejen ud på et let melet underlag og ælt den i hånden i ca. 8 minutter, eller indtil den er glat og elastisk. Kom dejen i en olieret skål, og vend den for at dække den med olie. Dæk med plastfolie og lad den hæve i ca. en time på et varmt sted, indtil den er fordoblet i størrelse.

3. Når dejen er hævet, vendes den ud på en let melet bordplade igen og deles i to lige store stykker. Form hvert stykke dej til et rundt brød ved at stikke enderne ind under begge sider for at skabe spænding på toppen af brødet, mens du ruller det frem og tilbage med hænderne for at gøre det længere.
4. Forvarm ovnen til 200 grader. Drys majsmel eller gryn på en bageplade, og læg brødene ovenpå med mindst 5 cm afstand mellem brødene. Sørg for, at de har plads nok til at fordoble deres størrelse i løbet af bagetiden!
5. Brug en saks eller en skarp kniv til at skære flere diagonale snit på tværs af begge brød til pynt (valgfrit). Bages i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og lyder hult, når man banker på bunden af brødet. Lad dem køle af inden servering.

 

Denne opskrift kan både bruges til mærkedage såsom fødselsdag, mors dag, fars dag eller bare til en hyggelig søndagsbrunch i venners lag. Du kan også frit tilføje en masse forskellige ingredienser eller pynt i form af krymmel eller glasur. I selve dejen kan du også tilføje rosiner eller chokoladestykker for at gøre dem endnu mere lækre. Mange bruger også bollerne til forskellige højtider såsom halloween eller jul, hvor de pyntes med orange glasur, så de ligner græskar eller med rød glasur. Hvis du ikke har tiden eller redskaberne til at bage bollerne selv, så er der mange alternativer såsom lækkert bake off eller besøge de mange lokale bagere.