Sådan finder du de bedste medarbejdere

Sidder du i en lederstilling eller står du for rekrutteringen af medarbejdere? Så vil denne guide om, hvordan du finder de bedste medarbejdere, helt sikker hjælpe dig godt på vej.

Det er vigtigt for virksomheder, at de har de bedst mulige medarbejdere, for at kunne levere den bedst mulige service eller levere det bedste produkt. Det er et punkt man som virksomhed ikke har råd til at gå på kompromis med. En dårlig medarbejder vil kunne ødelægge dit omdømme, miste salg og generelt skade din indtjening. Hvorimod en god medarbejder vil gøre det præcis modsatte og derved sørge for fremgang og vækst.

Guiden vil gå igennem nedenstående rekrutteringsmuligheder:

  • Praktikanter
  • Headhunters
  • Jobportaler

Praktikanter

Det at bruge praktikanter som en aktiv del i ens rekrutteringsfase er en god måde for at højne kvaliteten og mindske risikoen ved ansættelse af en medarbejder. Der er efterhånden flere og flere uddannelsesinstitutioner, hvori de studerende skal i praktik. Der er derfor rigtig gode muligheder for flere virksomheder at kunne drage nytte af dette. Ved at bruge praktikanter har man muligheden for at kunne lære dem op fra bunden af og derved sikrer man sig, at de har hvis niveau inden de enten bliver ansat eller starter som trainee. Dertil er dette også en forholdsvis omkostningsfri rekrutteringsmetode, da praktikanterne ofte får SU under forløbet.

Headhunters

Hvis i står i en situation i større virksomheder, grupper eller foreninger og mangler en eller flere medarbejdere til ledende stillinger kan det være en god ide at videreformidle opgaven til professionelle headhunters. De vil via deres netværk og kompetencer arbejde på at matche dit stillingsopslag med mulige kandidater, som både kan være aktive og ledige. Ved at gøre brug af en headhunter vil du opleve, at kvaliteten af de nyansatte medarbejdere vil være i den absolutte topklasse i forhold til præcis det du står og mangler i virksomheden.

Jobportaler

En rigtig god måde for at få dit stillingsopslag ud til større mængder og derved få flere interesseret er igennem diverse jobportaler. Rekruttering igennem jobportaler er rigtig godt, da du rammer jobsøgende og når ud til flere personer. En ulempe ved at bruge jobportaler er, at der ikke rigtig er noget filter for, hvilke personer der søger jobbet og du kan derfor få både useriøse henvendelser, men især ukvalificeret henvendelser, der kan være spild af tid. Derfor skal man overveje situationen nøje og man kan med fordel gøre brug af Linkedin annoncering for at finde de bedste medarbejdere.