Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/wordhost.dk/bhe.dk/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
BHE | Vælg den rigtige hunderace

Vælg den rigtige hunderace

Vælg den rigtige hunderace

Når du skal vælge den rigtige hund, er der et par ting, du skal tage hensyn til. Først og fremmest skal du overveje, hvilken livsstil du lever, og om en hund vil passe godt ind i den. Hvis du er en person, der altid er på farten og aldrig er hjemme, så er en højenergisk race som en Border Collie eller Australian Cattle Dog måske ikke den bedste løsning. Hvis du omvendt har en forholdsvis stillesiddende livsstil, kan en race med lavt energiniveau som en Shih Tzu eller Basset Hound være en bedre løsning.

 

En anden ting, du skal overveje, er din boligsituation. Hvis du bor i en lejlighed eller et andet lille rum, kan en stor race som en Golden Retriver eller schæferhund sandsynligvis ikke være et godt valg. Hvis du derimod har et stort hjem med en stor gård, kan en lille race som en chihuahua eller en yorkshire terrier være overvældende.

 

Endelig skal du tænke på din personlighed, og hvilken slags hund der ville supplere den godt. Hvis du er en udadvendt, energisk person, kan en højenergisk race som en Labrador Retriever eller American Pit Bull Terrier måske være et godt match. Hvis du derimod er mere reserveret og afslappet, kan en race med lavt energiforbrug som f.eks. en Bichon Frise eller Basset Hound måske være bedre egnet til dig.

 

Når det gælder om at vælge den rigtige hund, er der ikke nogen standard svar. Det afhænger i sidste ende af din livsstil, din boligsituation og din personlighed. Men ved at tage disse faktorer i betragtning kan du indsnævre dine valgmuligheder og finde den perfekte pelsede ven til dig.

 

Hvad skal man købe når man anskaffer sig en hund?

  • Halsbånd og snor
  • Hundefoder og vandskåle
  • Kasse eller hundeseng
  • Legetøj
  • Shampoo og børste

 

Det kræver meget tid at få sig en hundehvalp. Den skal lære at blive renlig , ikke at bide mennesker, at være blid over for børn og andre dyr.

Kastration af en hvalp er vigtig for at kontrollere hundebestanden, men har også sundhedsmæssige fordele for dyret.

Foder af god kvalitet er vigtigt for at bevare hvalpens sundhed, mens den vokser op til voksenalderen.

Efterhånden som din hvalp vokser, vokser også dens behov for motion. En daglig gåtur er en god måde at brænde energi af på og styrke båndet mellem dig og dit kæledyr

 

Det er vigtigt at få din hundehvalp socialiseret på et tidligt tidspunkt. Det betyder, at de skal udsættes for forskellige mennesker, dyr og miljøer på en positiv måde, så de lærer at klare sig godt i nye situationer. Socialisering kan være med til at forebygge adfærdsproblemer senere i livet

 

Hvalpekurser er en god måde at socialisere din hvalp på og møde andre ejere. De giver din hvalp mulighed for at lære grundlæggende lydighedskommandoer som f.eks. “sid”, “bliv” og “kom”. På hvalpekurser lærer du også at håndtere almindelige hvalpeproblemer som f.eks. tygge og bide.

 

Vaccinationer er vigtige for at beskytte din hvalp mod sygdomme. De vigtigste vaccinationer, der gives til hvalpe, er mod hundesyge, hepatitis, leptospirose, parvovirus og parainfluenzavirus. Din dyrlæge vil rådgive dig